Saaristolaivuri 

 Olitpa veneillyt hiukan tai paljon tai et lainkaan, mutta jos olet kiinnostunut merenkulun hienouksista ja haluat saada varmennusta omaan merenkululliseen osaamiseen, niin silloin kannatta harkita opiskelua saaristolaivuriksi. Ja vaikka Sinulla olisi veneilykokemusta jo vuosikymmeniä, mutta et ole suorittanut mitään laivurikurssia, niin yhteismitallisen järjestelmän puitteissa Sinun on aloitettava saaristolaivurista.

 

Saadakseen saaristolaivurin ”tittelin” tulee henkilön suorittaa saaristolaivurin kurssi ja siihen liittyvä valtakunnallinen tentti. Saaristolaivurikurssi käsittää saaristonavigoinnin ja se on perusta myöhemmille laivuriopinnoille. Saaristonavigoinnissa lähdetään liikkeelle peruskäsitteistä kuten merenkulun määritelmistä, merikartasta ja sen käytöstä, merenkulun turvalaitteista, kompassiopista, matkan, nopeuden, syvyyden määrittämisestä, reittisuunnittelusta, paikanmäärityksestä ja veneliikenteen lainsäädännöstä.

 

Kurssi koostuu 12 opintokerrasta, siten että 10 ensimmäistä kertaa opiskellaan ja kahdella viimeisellä kerralla on tentti sekä tentin palautus ja päätösilta.

Kurssilla tarvitaan seuraava materiaali:

  1. Oppikirja, Saaristonavigointi.

  2. Harjoitusmerikartta, Carta Marina 2004.

  3. Loistoluettelo, Harjoitusmerikarttojen loistot, 2004.

  4. Astelevy (navigointiin tarkoitettu)

  5. Yhdenkäden harppi.

  6. 40 cm viivain.

Materiaali ei sisälly kurssin hintaan. Opettajan kautta on mahdollisuus saada kaikki tarvittava materiaali.

 

Etelä-Karjalan Kansalaisopistossa Lappeenrannassa järjestetään keväällä 2011 saaristolaivurikurssi ja Työväenopistossa Imatralla seuraava saaristolaivurikurssi syksyllä 2011. Katso ilmottautuminen oman alueesi opiston nettisivuilta.

 

Jatkaaksesi seuraavalle sivulle, tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka saat kurssin opettajalta.

 

  Lappeenranta

  Imatra


Web-Design by © LUOTIO.FI / Eki Luotio 2007 "All rights reserved"